Onze clubwedstrijd.

 

 

 

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Zaterdag (16-07-2016) was er de clubwedstrijd ‘nieuwe editie’.  Het was inderdaad al een aantal jaren geleden, zeker in een versie waar enkel leden van de club het onder elkaar zouden uitmaken.

 

Veertien stoere krijgers hadden zich ingeschreven, veertien toonden zich present. Een meer dan bemoedigende opkomst dus. 

 

Het plein en de kantine waren tip-top in orde gebracht door Johan en Gino. Om 9 uur ’s morgens werden er al groenten gesneden voor bij de barbecue. Ik had zelf boterkoeken meegebracht om mijn en al die andere magen van een gezonde bodem te voorzien. De zon was stralend, de wind hield zich matig. 

 

Erwin had een puik programma voorzien met 5 vliegproeven en een extra verrassingsproef.  Erwin was behalve deelnemer ook wedstrijd commissaris,  een taak die hij met zijn gekende rustige vastheid de ganse dag op zich heeft genomen. Guido crashte zijn toestel nog voor de wedstrijd begon wegens (echte) storing, een brave mens (ikke) bood hem aan om met zijn toestel te vliegen. Guido zag dat zitten en zo geschiedde .

 

Twee proeven in de morgen verliepen in de opperbeste sfeer en met weinig problemen. Davy en Wilfried hadden wel wat moeite met hun toestel en moesten de strijd voortijdig staken. Spijtig.

 

Na de twee eerste proeven  (zo traag mogelijk vliegen en 2 minuten proberen passen) was het tijd voor aperitief en uitgebreide barbecue met voorgerecht (mosselen op de BBQ, een topper!). Ivan en Johan waren de koks van dienst en deden dat met een overgave alsof ze in een sterrenrestaurant stonden, Gino zijnen toog draaide op volle toeren. Merci mannen!

 

De namiddag was heel intens met 3 proeven. Eerst 2 keer zes gooien met de dobbelstenen, opstijgen, looping trekken en doellanding. Dan 1 minuut vliegen en met stilstaande motor zoveel mogelijk loopings trekken. Norbert was hier net niet de beste, maar ver voor op de rest. Bij de laatste proef diende men al vliegend een bal tussen de palen te shotten, voor de meesten bleek er wel meer plaats te zijn buiten de palen.  Na al dat vliegen waren we wel wat moe en mocht er op ons terras wat (verder)  gedronken worden. 

 

Erwin mocht dan de finale proef aankondigen. De voorlopige rangschikking toonde een kopgroep waar het nog alle kanten mee uit kon. De finale proef zou dus beslissend zijn. Ons plein werd omgetoverd tot een mini voetbalplein, en twee teams van 6 mochten het tegen elkaar opnemen.  Het was toen gegarandeerd tegen de dertig graden, en voor de meesten was sporten iets uit een heel ver verleden.  Al heel vlug bleek het even makkelijk om over onze hijgende tongen als over de bal te struikelen. Johan deed nog beter en struikelde dermate overtuigend over de voeten van Davy dat hij net niet in de plaaster moest.  DE vedette was ongetwijfeld Lode, die met zijn 84 jaar iedereen op uithouding versloeg.  Straf, heel straf.  De wedstrijd  leek bij een 2-2 naar penalties af te stevenen, maar een late goal maakte een winnaar net binnen de tijd. Voor wie er niet bij was: die wedstrijd was hilarisch, een hoogtepunt op zich ;-)

 

We kropen met z’n allen naar ons terras en een tourné general van de club deed ons verzoenen met de vermoeidheid en blauwe plekken. 

 

Erwin zette zich achter zijn PC met een puntentelling software in elkaar gevezen door ‘Pa’ (merci Pa!). Na de finale ‘enter’ op zijn keyboard was de winnaar gekend: Bart Willems. 

 

Bart Willems is dus onze clubkampioen 2016, een dikke proficiat !!!! Naast een geldprijs van 100€ krijgt hij ook de wisselbeker met inscriptie van de winnaar, dat alles overhandigd op onze volgende algemene vergadering.  Carl eindigde op de tweede plaats (en 75€) , ikzelf was derde (en 50€) . 

 

Wat mij betreft zijn alle deelnemers Freddy, Hans, Carl, Bart, Lode, Davy, Erin, Gino, Ronny, Guido, Norbert, Pascal, Wilfried allemaal winnaars. Ja het was een wedstrijd, en neen het was niet doodserieus want het moest vooral plezant blijven. Wie er bij was weet dat het heel plezant was.  Meer moet dat niet zijn. 

Met dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt, een toonvoorbeeld van uitstekend clubwerk ;-)

Binnenkort zullen er ook foto’s op onze site te zien zijn, hoewel de videos van de voetbal nog straffer zijn.

 

Tot de volgende

DV