Classics Fly-In 2022

 

 

 

Het is andermaal een zeer mooie dag geworden. Het weer was uitstekend, alsook de sfeer en het vliegplezier.
Er waren met de EML piloten erbij 40 piloten ingeschreven. Onmogelijk te vergelijken met vorig jaar want toen moesten ook bezoekers en begeleiders zich wegens corona inschrijven. Mijn inschatting is dat er iets minder piloten waren, maar met 110 modellen zaten we  boven de 100 van 2021. 
De inzet van de leden was hartverwarmend. Grote, zeer grote dank daarvoor. 
Ik ga niemand specifiek belichten want in totaal waren er 32 medewerkers, behalve 1: BartB. Vorig jaar stond ik aan het stuur van de organisatie, dit jaar heeft hij dat overgenomen. Eerste klasse werk, eerste klasse resultaat. Dikke merci Bart!
Een kort overzicht van de gebeurtenissen nu.
 

 

 

 

 
Lode stond te glunderen bij de ontvangst van zijn Lifetime Achievement Award. Leon Janssens vond het nog beter dan vorig jaar en was oprecht ontroerd. Het doet wat met een mens eens die leeftijd. Respect!  
Talrijk waren de dankwoorden en felicitaties van de deelnemers. Er waren twee Nederlandse vrienden Winfried en Günter gekomen van ver boven Amsterdam, met onder andere een Tomboy voorzien van een  diesel.  Lees hier hun hartverwarmend schrijven als dank. Mooi toch?   
Er worden ook vriendschappen gesmeed. De Apolloflyers.be, de mannen met hun vloot Curare’s en Flyboys,  hebben ons uitgenodigd op een ‘verbroedering’ dag bij hen in Dottenijs inclusief BBQ ’s middags. Daar gaan we zeker op ingaan.   

aerobertics.be

 

Philip en Michel Avonds met hun vliegtuig en bouwdoos collectie waren net zoals vorig jaar gesmaakte gasten. Bewonder hun vloot!

 
Die bouwdozen waren ook de perfecte aanzet voor de ruilbeurs waar toch menig stuk van eigenaar is veranderd.  
Wie echt de harten van iedereen gestolen heeft zijn de mensen van die MACH met hun demonstraties rondvlucht Acro en Combat.  Zij mochten dan ook de ‘Beker Leon Janssens’ ontvangen. Die beker was eigenlijk geen beker maar een prachtig balsa vliegtuig uitgelaserd en in elkaar gestoken door Erwin.  Binnenkort komt er mooie video op onze site genomen vanuit de drone van Pascal.  
Omdat de kosten voor Sabam (om muziek te mogen draaien) niet te betalen zijn, waren we verplicht om de dag vol te kletsen. Dat is ook gelukt, ondertekende heeft er een hese stem aan overgehouden. Paul toonde zich een perfecte mede presentator.  De vorige keer dat we het samen deden (presenteren! ) moet meer dan 40 jaar geleden zijn tijdens de vliegshow van de EML op ons plein aan de Watergang. 
 
Zelf was ik bijna een van mijn collectie stukken kwijt in de mais toen mijn Frechdax verkoos zijn eigen goesting te doen in plaats van naar mij te luisteren. Ik zag al het spookbeeld voor mij van een straks door de enorme oogstmachines versnipperde en als afval uitgespuwde Frechdax  ...Gelukkig was er de spontane en succesvolle zoektocht van leden inclusief de inzet van Pascal's drone. Mille grazie signori!!!!
Om af te sluiten een welgemeende dank aan onze sponsors Aerobertics.be, de Zonen Cateau, en ons nieuw lid Wouter van fietsenardinois.be. Wie op zoek is naar fiets, modelbouwspullen, verwarming, airco of textiel opdruk willen we graag motiveren om eens bij hen aan te kloppen!
Of er een editie 2023 komt moeten we nog bespreken in het bestuur, als het afhangt van de deelnemers leidt het geen twijfel. Eddy heeft het goei weer al besteld. 
 

 

 

 


Svenson dag 2021

 

 

 

 

 

 

De Svenson dag was ondanks het slechte weer een reuze succes. Meer dan 100 modellen waren aanwezig. Ontelbare vluchten, ontelbare ontmoetingen en verhalen over vroeger en nu. De ster van de dag was Leon Janssens, oprichter en bezieler van Svenson. Als trofee voor zijn bijdrage aan de modelluchtvaart is hem een schaalmodel van de Westerly overhandigd, met indrukwekkend vakmanschap door ons lid Johan Blanckaert vervaardigd. Leon heeft expliciet gevraagd alle aanwezigen en allen die dit hebben helpen realiseren te bedanken voor wat hij de ‘Kers op de taart’ van zijn (modelbouw)leven noemt. Hij was onder de indruk van de kwaliteit van het bouwwerk. De vele foto’s kunnen hier bekeken worden. De drone van Erwin Goethals is die dag meermaals opgestegen en heeft prachtige beelden opgenomen. Deze beelden komen hier te staan van zodra ze binnen gekomen zijn. Hou deze pagina beslist in het oog.

 

 

Sponsor van ons Svenson evenement en steunt ons op vele manieren. Bedankt vanwege het bestuur.

 

aerobertics.be

 

 

 

.

 

 

We hebben een uitzonderlijk album

aangemaakt met foto's van Dhr. Michel Avonds

met veel dank aan Michel.

Bekijk dit fotoalbum hier.

 

Er zijn tal van foto's binnen gekomen

van mensen die eveneens ter plaatse

waren en ook hun visie willen delen

op onze website, bedankt !

Bekijk hier het fotoalbum van

Dhr. Guy Decubber.

 

 

 

Volg hier alle Svenson evenementen.

 

Svenson op facebook

 

aerobertics.be

 

 

Een trouwe sponsor van de Koninklijke Eeklose Modelluchtvaart.

 

 

 

tpauwenhof