Classics Fly-In 2022

 

 

Beste Modelbouw vrienden, 

 

Na de zeer succesvolle editie 2021 wordt op 4 september 2022  door de Koninklijke Eeklose Modelluchtvaart de Svenson Classics FLY-IN georganiseerd. 

Het is geen wedstrijd, iedereen is dus meer dan welkom. Vliegen is vrij, wel onder leiding van een ervaren vluchtleiding. Het evenement richt zich op modellen van de jaren 60-80, VAN ALLE MERKEN EN ALLE SOORTEN ( RC, maar ook lijnbesturen en vrijvlucht zijn welkom )

We verwelkomen Philip Avonds die zijn beroemde verzameling bouwdozen zal tentoonstellen. Dat zal ook de attractie zijn van de RUILBEURS. 

De 85 jarige Svenson stichter en bezieler Leon Janssens zal andermaal persoonlijk aanwezig zijn en zal de SVENSON BEKER uitreiken voor het meest tot het modelbouwers hart sprekende toestel (en vlieg presentatie)

Over het modelvliegen zelf: 

  • inschrijvingen vanaf 9u ’s morgens, voorzien van lidkaart federatie en geldig brevet
  • zenders uit de FM band (dus buiten de 2.4GHZ) zijn toegelaten, worden ingediend bij inschrijven, en worden beheerd met frequentie speld (is voorzien ter plaatse)
  • brandstof motoren toegelaten mits effectieve demper
  • laad ruimte met 220V voor electro is aanwezig, maar de capaciteit is beperkt. LAADT BATTERIJEN DUS BEST OP VOORHAND THUIS OP, OF BRENG LADER MEE DIE OP 220V WERKT, OF EEN AUTOBATTERIJ. 

 

Ruilbeurs

 

- WIE GRAAG PLAATS RESERVEERT OM ZIJN SPULLEN AAN TE BIEDEN CONTACTEER ONS OP DE GEGEVENS ONDERAAN.

 

Praktische voorzieningen: 

  • er is een FOOD TRUCK voor een maaltijd aan schappelijke prijzen.
  • Idem voor drank met aparte stands voor de veiligheid
  • Parking is voorzien voor personenwagens op een terrein recht tegenover het vliegplein. GELIEVE WAGEN EERST TE PARKEREN EN VAN DAARUIT DE MODELLEN NAAR HET PLEIN TE BRENGEN.
  • Beperkte staanplaatsen voorhanden voor Mobilhome (geen elektriciteit beschikbaar).
  • alles gaat door op ZUIDBUSAKKER EEKLO. GPS, Google Maps, Waze etc. kennen dat. - Er zullen pijlen aangebracht worden op de inval routes. Wie de Expressweg/E34 volgt, neemt afrit Kaprijke
  • Verdere info op onze facebook pagina facebook.com/KEML00. of onderaan elke pagina op het Facebook logo 

We hebben een grote dosis goed humeur en nostalgie besteld, vergeet niet die van jullie ook mee te brengen! 

We kijken er naar uit om jullie te mogen ontvangen. 

Beste groeten 

Alex Van de Rostyne, Voorzitter Koninklijke Eeklose Modelluchtvaart alexandervdr@icloud.com, 0495/548240 

 

Hieronder een plan met de indeling op en rond ons terrein, klik op het plan voor een grotere versie.

 

 


 

 

 

 

 

De Svenson dag was ondanks het slechte weer een reuze succes. Meer dan 100 modellen waren aanwezig. Ontelbare vluchten, ontelbare ontmoetingen en verhalen over vroeger en nu. De ster van de dag was Leon Janssens, oprichter en bezieler van Svenson. Als trofee voor zijn bijdrage aan de modelluchtvaart is hem een schaalmodel van de Westerly overhandigd, met indrukwekkend vakmanschap door ons lid Johan Blanckaert vervaardigd. Leon heeft expliciet gevraagd alle aanwezigen en allen die dit hebben helpen realiseren te bedanken voor wat hij de ‘Kers op de taart’ van zijn (modelbouw)leven noemt. Hij was onder de indruk van de kwaliteit van het bouwwerk. De vele foto’s kunnen hier bekeken worden. De drone van Erwin Goethals is die dag meermaals opgestegen en heeft prachtige beelden opgenomen. Deze beelden komen hier te staan van zodra ze binnen gekomen zijn. Hou deze pagina beslist in het oog.

 

 

Sponsor van ons Svenson evenement en steunt ons op vele manieren. Bedankt vanwege het bestuur.

 

aerobertics.be

 

 

 

.

 

 

Volg hier alle Svenson evenementen.

 

Svenson op facebook

 

aerobertics.be

 

 

Een trouwe sponsor van de Koninklijke Eeklose Modelluchtvaart.

 

 

 

tpauwenhof