De tweede organisatie: Classics Fly-In 2022.

Het is andermaal een zeer mooie dag geworden. Het weer was uitstekend, alsook de sfeer en het vliegplezier. Er waren met de EML piloten erbij 40 piloten ingeschreven. Onmogelijk te vergelijken met vorig jaar want toen moesten ook bezoekers en begeleiders zich wegens corona inschrijven. Mijn inschatting is dat er iets minder piloten waren, maar met 110 modellen zaten we boven de 100 van 2021.  De inzet van de leden was hartverwarmend. Grote, zeer grote dank daarvoor.  Ik ga niemand specifiek belichten want in totaal waren er 32 medewerkers, behalve 1: BartB. Vorig jaar stond ik aan het stuur van de organisatie, dit jaar heeft hij dat overgenomen. Eerste klasse werk, eerste klasse resultaat. Dikke merci Bart! Een kort overzicht van de gebeurtenissen nu.
lode willems & leon janssens Lode stond te glunderen bij de ontvangst van zijn Lifetime Achievement Award. Leon Janssens vond het nog beter dan vorig jaar en was oprecht ontroerd. Het doet wat met een mens eens die leeftijd. Respect!
een westerly met dieselmotor Talrijk waren de dankwoorden en felicitaties van de deelnemers. Er waren twee Nederlandse vrienden Winfried en Günter gekomen van ver boven Amsterdam, met onder andere een Tomboy voorzien van een diesel. Lees hier hun hartverwarmend schrijven als dank. Mooi toch? 
het team van lommel Er worden ook vriendschappen gesmeed. De Apolloflyers, de mannen met hun vloot Curare’s en Flyboys, hebben ons uitgenodigd op een ‘verbroedering’ dag bij hen in Dottenijs inclusief BBQ ’s middags. Daar gaan we zeker op ingaan.
de vloot van philip avonds Philip en Michel Avonds met hun vliegtuig en bouwdoos collectie waren net zoals vorig jaar gesmaakte gasten. Bewonder hun vloot!
onze ruilbeurs op ons terrein met philip avonds zijn bouwdozen van destijds Die bouwdozen waren ook de perfecte aanzet voor de ruilbeurs waar toch menig stuk van eigenaar is veranderd.
de club van MACH die de beker in ontvangst neemt van leon jannsens Wie echt de harten van iedereen gestolen heeft zijn de mensen van die MACH met hun demonstraties rondvlucht Acro en Combat. Zij mochten dan ook de ‘Beker Leon Janssens’ ontvangen. Die beker was eigenlijk geen beker maar een prachtig balsa vliegtuig uitgelaserd en in elkaar gestoken door Erwin.
onze presentator die dag: paul de lange Omdat de kosten voor Sabam (om muziek te mogen draaien) niet te betalen zijn, waren we verplicht om de dag vol te kletsen. Dat is ook gelukt, ondertekende heeft er een hese stem aan overgehouden. Paul toonde zich een perfecte mede presentator. De vorige keer dat we het samen deden (presenteren! ) moet meer dan 40 jaar geleden zijn tijdens de vliegshow van de EML op ons plein aan de Watergang. 
Zelf was ik bijna een van mijn collectie stukken kwijt in de mais toen mijn Frechdax verkoos zijn eigen goesting te doen in plaats van naar mij te luisteren. Ik zag al het spookbeeld voor mij van een straks door de enorme oogstmachines versnipperde en als afval uitgespuwde Frechdax  ...Gelukkig was er de spontane en succesvolle zoektocht van leden inclusief de inzet van Pascal's drone. Mille grazie signori!!!! Om af te sluiten een welgemeende dank aan onze sponsors Aerobertics.be, de Zonen Cateau, en ons nieuw lid Wouter van fietsenardinois.be. Wie op zoek is naar fiets, modelbouwspullen, verwarming, airco of textiel opdruk willen we graag motiveren om eens bij hen aan te kloppen! Of er een editie 2023 komt moeten we nog bespreken in het bestuur, als het afhangt van de deelnemers leidt het geen twijfel. Eddy heeft het goei weer al besteld.